Nurkić odličan u prvom play-off duelu: Double-double učinak u porazu Portlanda

Radiosarajevo.ba
Nurkić odličan u prvom play-off duelu: Double-double učinak u porazu Portlanda
Foto: Arhiv / Jusuf Nurkić
Prvim utakmicama prve runde play-offa sinoć je i zvanično otvorena završnica NBA lige, u kojoj BiH i ove godine ima svog predstavnika Jusufa Nurkića, čiji Portland Trail Blazersi su sinoć tijesno poraženi u meču kod kuće.

Nurkić i društvo u ovoj seriji na četiri dobijene utakmice igraju protiv New Orleans Pelicansa, te su sinoćnjim porazom "prokockali" prednost domaćeg terena. Portland je tokom cijelog meča bio mnogo lošiji i ispod svog prosjeka, te su u pojedinim trenucima imali čak i 19 poena zaostatka. S druge strane, Pelicansi su čuvali vodstvo sve do posljednjih nekoliko minuta zadnje četvrtine.

Tada je nastupilo buđenje Portlanda, koji na krilima McColluma i Lillarda stiže na samo poen zaostatka, ali do konačnog povratka nisu mogli, te je utakmica završena rezultatom 97:95

Sjajni Davis s 35 poena i 14 skokova bio je junak Pelicansa i prvo ime meča, dok su Portland predvodili McCollum s 19 i Lillard s 18 poena.

Bh. centar Jusuf Nurkić imao je double-double učinak od 11 poena i 11 skokova, a na terenu je proveo nešto manje od 25 minuta.

Ostali rezultati play-offa NBA lige:

Philadelphia 76ers - Miami Heat 130:103

San Antonio Spurs - Golden State Warriors 92:113

Washington Wizzards - Toronto Raptors 106:114

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije