O ovoj blokadi Jusufa Nurkića pričaju svi: Komentator oduševljeno vikao "nikako"

Radiosarajevo.ba
O ovoj blokadi Jusufa Nurkića pričaju svi: Komentator oduševljeno vikao "nikako"
Sinoć je na parketima najjače svjetske košarkaške lige odigrano šest utakmica, a u okviru one u kojoj su se sastali Denver Nuggetsi i Memphis Grizzliesi igrao je i bosanskohercegovački košarkaški reprezentativac Jusuf Nurkić.

Iako je tim iz Denvera, za koji nastupa i Nurkić, izgubio na teškom gostovanju u Memphisu, bh. košarkaš je upisao jednu zaista solidnu partiju u kojoj je pokazao veliku raskoš svog talenta, te je tako u ovoj utakmici zabilježio skoro sve statistički relevantne parametre.

Krajnji rezultat ove utakmice glasio je 108:107, a popularni Juka u ukupan zbroj poena svoje ekipe dodao je 11 poena, kroz pogođenih pet koševa iz sedam pokušaja, za nešto manje od pola sata, koliko je proveo na parketu. Uz to dodao je i sedam skokova, od čega jedan u polju napada, te tri asistencije.

Ipak, najzanimljiviji dio njegove statistike bile su blokade, tačnije samo jedna koju je upisao na ovoj utakmici, ali koja je zainteresirala ljubitelje NBA košarke. Na samom početku utakmice, prilikom jedne akcije Grizzliesa, prema košu ekipe iz Denvera krenuo je Zach Randolph, ali se "neslavno proveo" kada je ispred njega stigao bh. reprezentativac.

Komentator ove utakmice oduševljeno je vikao "nikako", a publika je uživala u potezu koji ćete vidjeti u nastavku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije