Nurkić želi ostati na double-double prosjeku i ostaviti Blazerse na vrhu

Radiosarajevo.ba
Nurkić želi ostati na double-double prosjeku i ostaviti Blazerse na vrhu
Foto: EPA-EFE / Jusuf Nurkić
Noć sa srijede na četvrtak za ljubitelje NBA lige uvijek je bila posebna jer to znači da će na parket istrčati gotovo svi timovi iz NBA lige. Večeras će od 30 timova na parket istrčati njih 26.

Jedan od timova koji će kasno večeras izaći na parket je i Portland, a Trail Blazersi će gostovati kod bivše ekipe Mirze Teletovića - Milwaukee Bucksa.

Portland igra fantastično. Ekipa Jusufa Nurkića sasvim neočekivano predvodi karavanu na Zapadu nakon 17 odigranih utakmica s omjerom 12-5.

Odlični igraju i Bucksi s omjerom 12-4 i trenutno se nalaze na drugom mjestu na Istoku.

Odlično u posljednje vrijeme igra i reprezentativac BiH - Jusuf Nurkić. On je na "debelom" double-double prosjeku za prosječno 30-ak minuta koliko provede u igri. Nurkić je u posljednjih pet utakmica postizao 15.6 poena po utakmici i imao 13.4 skoka. Tome je dodao i 3.2 asistencije i 1.6 blokada po utakmici.

Bucksi su u ovom susretu bez DiVincenza, Hensona, Meeksa i Wilsona, dok će Blazersi biti bez Harklessa.

Kvota na trijumf Milwaukeeja u kladionici Mozzart na ovom meču je 1.40, dok se pobjeda Blazersa "plaća" kvotom 3.35. Grancia koševa je postavljena na 225.5 poena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije