Nurkić pružio dobru partiju u porazu Portlanda

Radiosarajevo.ba
Nurkić pružio dobru partiju u porazu Portlanda
Portland Trail Blazers, klub u NBA ligi za koje igra bh. Internacionalac Jusuf Nurkić, izgubio je na svom terenu od bivšeg Nukićevog kluba Denver Nuggetsa 101:104.

Nurkić je imao dobru partiju, postigavši 19 poena i napravivši 12 skokova (double - double učinak) ali to nije bilo dovoljno za pobjedu njegovog tima.

Prvu četvrtinu Nuggets su dobili sa minimalnih 20-19, ali je na odmor Portland otišao sa četiri poena prednosti (49-45). U drugom dijelu meča nastavljena je dosta izjednačena i neizvjesna košarka.

Denver je treću četvrtinu riješio u svoju korist sa 31-29, pa su košarkaši Portlanda pred odlučujući period susreta ušli sa prednošću od dva poena (78-76).

Jamal Murray je bio najefikasniji u Nuggetsima postigavši 38 poena, a srbijanski reprezentativac Nikola Jokić ubilježio je 16 koševa i 12 skokova.

Nakon 47 odigranih kola, obje ekipe približne su po učinku - Nuggetsi imaju 24 pobjede i 23 poraza, a Blazersi su na omjeru 25-22.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije