Nurkić ponovo briljirao: Ubacio 21 poen u porazu Portlanda protiv Netsa

Radiosarajevo.ba
Nurkić ponovo briljirao: Ubacio 21 poen u porazu Portlanda protiv Netsa
/ Twitter
Iako su bili favorit košarkaši Portland Trail Blazersa Jusufa Nurkića poraženi su sinoć na domaćem parketu od Brooklyn Netsa sa 101:97.

Portalnd je sjajno je otvorio susret pa je nakon prve dionice imao prednost od 28:21. U drugoj četvrtini domaći su otišli i na dvocifrenu razliku, ali Brooklyn se vratio pa uspio da povede sa 37:36.

Prije odlaska na odmor Portalnd vraća prednost i to šest razlike (52:46). U drugom dijelu utakmice, tačnije u trećoj dionici, domaći ponovo odlaze na plus 10. Tokom posljednje četvrtine ekipe su se smjenjivale u vodstvu, ali na kraju se ipak bolje snašao Brooklyn koji je slavio pobjedu sa četiri poena razlike.

Njih je do trijumfa vodio Russell sa 21 poenom, devet asistencija i četiri skoka. Kod Portlanda  Nurkić je nriljirao sa 21 poenom, pet skokova i jednom asistencijom. On je imao šut iz igre 10 od 20. Portland je sada na omjeru od šest pobjeda i isto toliko poraza, dok Brooklyn ima jednu pobjedu manje i jedan poraz više. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije