Nurkić na Facebooku pisao o problemu koji godinama pogađa bh. košarku

O. K.
Nurkić na Facebooku pisao o problemu koji godinama pogađa bh. košarku
Twitter / Jusuf Nurkić

Centar Portlanda i reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić trenutno se oporavlja od povrede noge koju je zadobio u martu ove godine protiv Brooklyna.

Jusuf se na svom Facebook profilu sinoć dotakao odliva talenata iz Bosne i Hercegovine.

U svom statusu, on je naveo samo neke igrače, kao što su Bojan Bogdanović, Ivica Zubac, Dragan Bender i Cedi Osman.

"Nijedan ne igra za Bosnu i Hercegovinu, a svi iz Bosne i Hercegovine. A ima i onih što su igrače ko djecu mijenjali i prodavali, al' za starije. E, jesmo čudni", napisao je Nurkić.

Mnogi igrači, kako je to primijetio Nurkić, iako su rođeni u Bosni i Hercegovini, ili su im roditelji porijeklom iz naše zemlje, ne odlučuju se igrati za domovinu, nego za neke druge zemlje, najčešće zemlje regiona.

Bogdanović, Bender i Zubac su rođeni Mostarci, ali su svoj košarkaški put započeli u Hrvatskoj, gdje su poslije i igrali u reprezentativnim dresovima.

Slučaj je to i sa Cedijem Osmanom, čiji su roditelji živjeli u Sarajevu (majka mu je porijeklom iz Sandžaka), i koji je svoje prve košarkaške korake načinio u KK Bosni, da bi potom otišao u Anadolu Efes, odakle je otišao u NBA ligu gdje sada igra za Cleveland Cavalierse.

Zbog nemara KS BiH u prethodnim godinama, a i zbog, kako je Jusuf rekao, "prodaje igrača u ranom dobu" BiH je ostala bez plejade asova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije