Nezadovoljni učinkom: Lakersi smijenili Lukea Waltona

O. Kavazović
Nezadovoljni učinkom: Lakersi smijenili Lukea Waltona
Foto: ESPN / Lebron i Walton: Nesuglasice vladale cijelu sezonu

Luke Walton smijenjen je s pozicije trenera Lakersa, saopćila je uprava ovog kluba. On je, kako javlja ESPN, sporazumno raskinuo ugovor sa Los Angeles Lakersima nakon što se danima špekuliralo da će biti otpušten nakon što nije uspio da odvede Lakerse u playoff.



Ove sezone Lakersi su završili na desetom mjestu, daleko od playoffa, a na ruku im svakako nisu išle ni silne povrede koje su njihovi igrači imali tokom sezone.

Lakersi su završili sa devet pobjeda manje od lokalnog rivala Clippersa koji će ovogodišnji playoff igrati započeti u Oaklandu sa aktuelnim šampionima Warriorsima. Da stvar bude gora, Clippersi su imali daleko slabiju ekipu nego što su to imali Lakersi, predvođeni Lebronom Jamesom i sa mladim triom Ball-Ingram-Kuzma.

Tokom sezone, mnogi mediji su izvještavali o nesuglasicama unutar svlačionice Lakersa, a mnogi veterani žalili su se na slabu rotaciju kluba u igrama i nemogućnost Waltona da se prilagodi igri drugih timova.

Za njegove usluge zainteresirani su Sacramento Kingsi, u kojima ga vidi njihov direktor Vlade Divac, a za klupu Lakersa trenutno su u užem izboru Tyron Lue, koji je vodio Cavalierse, ali i igrao za Lakerse i s njima osvojio jednu titulu (onu 2001. u finalu protiv Philadelphie i Allena Iversona), te Monty Williams, koji je trenutno zamjenik trenera u Philadelphiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije