Nemanja Gordić uoči velikog finala: Čeka nas rat, ali spremni smo na to

Radiosarajevo.ba
Nemanja Gordić uoči velikog finala: Čeka nas rat, ali spremni smo na to

U petak počinje finalna serija ABA lige. U borbi za titulu regionalnog prvaka snage će odmjeriti Crvena zvezda i Budućnost, a pobjednik stiče pravo nastupa u Euroligi.

Sve je isto kao i lani: Opet Zvezda protiv Budućnosti, opet Beograđani imaju prednost domaćeg terena, a ako se historija bude ponavljala junak finalne serije bit će Nemanja Gordić.

Bh. reprezentativac bio je MVP prošlogodišnjeg finala u kojem su Podgoričani slavili 3:1. Popularni "Gorda" je došao u formu u pravom trenutku pa navijači Budućnosti s dosta optimizma očekuju finale i pored skora 0:3 u ovoj sezoni protiv Zvezde.

"Ko god dođe do finala, realno ima svoje šanse, obje ekipe idu na titulu. Zato su šanse, po meni, podjednake. Igrama u regularnom toku, oni su se izborili za prednost domaćeg terena. Mi smo, sa druge strane, u plej-ofu podigli nivo igre i nadam se da ćemo nastaviti to da radimo i u finalu", rekao je Nemanja Gordić za podgoričke Vijesti.

Za razliku od polufinala protiv Cedevite, finale sa Crvenom zvezdom će biti dosta drugačije za Budućnost, ne samo zbog kvaliteta protivnika, značaja utakmica.

Izabranici Jasmina Repeše će prvi put igrati neke utakmice u ABA ligi bez "smetnje" Eurolige, takmičenja koje su Podgoričani završili sa šest pobjeda i 24 poraza, na pretposljednjem mjestu, ispred Darušafake.

"Rasterećeni smo što nema Eurolige, ali se, opet, finale igra svaka dva dana, tako da upadamo u isti ritam kao kad smo igrali Euroligu. To može nama da ide u korist, jer smo navikli da igramo dosta jakih mečeva u tom ritmu. Ali vidjećemo šta će pokazati finale. Čeka nas košarkaški rat, ali mislim da smo spremni na to", istakao je Gordić koji uvijek sjajno igra protiv Crvene zvezde, ne samo u dresu Budućnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije