Ne žele Bošnjake u timu: Navijači Crvene zvezde prijete bojkotom zbog Omića

Radiosarajevo.ba
Ne žele Bošnjake u timu: Navijači Crvene zvezde prijete bojkotom zbog Omića
Delije, navijači Crvene zvezde, zaprijetili su da neće dolaziti na utakmice Košarkaškog kluba zbog novog igrača Alena Omića!

Beogradski tabloid Informer objavio je da navijači Zvezde nisu zadovoljni što je novo pojačanje Bošnjak musliman, doduše sa slovenskim pasošom.

Da pisanje Informera nije bez osnova pokazao je i intervju koji je Omić dao za klupski portal, odmah nakon potpisa ugovora za Crvenu zvezdu. U ovom intervjuu Omić se najmanje bavio košarkom, a mnogo više pravdao zbog svoje nacionalnosti i religioznih ubjeđenja.

"Narod u Srbiji doživljavam kao sebi blizak. Imam jako puno prijatelja i drugara među Srbima koji žive u Sloveniji. Taj mentalitet i narod su mi jako bliski, tu nema nikakve tajne. Što se tiče vjere, tu moram da dodam da ljude dijelim samo na dobre i loše, trećeg nema. A ako baš nekoga i interesira, ateista sam, pa neka bude da je Crvena zvezda moja vjera i nada, jer je meni košarka na prvom mjestu", rekao je Omić za portal KK Crvena zvezda.

Bivši centar Olimpije, Gran Canarije, Efesa, Unikaje i Hapoela rođen je u Tuzli, ali je odrastao u Sloveniji i nastupa za tamošnju reprezentaciju. To, međutim, Delijama ne znači ništa, govori se čak da su navijači tražili sastanak s klupskim predsjednikom Nebojšom Čovićem.

"Stav Delija je odavno poznat kada su u pitanju igrači iz Hrvatske i BiH. Oni već godinama bojkotiraju ABA ligu, iako je to takmičenje koje klubu donosi Euroligu. Nije nikakvo iznenađenje što se ne slažu s dolaskom Omića. Navijači razmišljaju da više ne dolaze na utakmice, a u narednim danima vidjet ćemo šta su odlučili", rekao izvor Informera.

Ovo nije prvi put da se navijači Zvezde protive dolasku nekog igrača iz BiH. Slična situacija bila je i sa Elmedinom Kikanovićem prije 10-ak godina, iako iz kluba sada demantiraju da postoje najave bojkota Crvene zvezde zbog Alena Omića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije