NBA Playoff: Pacersi iznenadili Cavalierse

Fena
NBA Playoff: Pacersi iznenadili Cavalierse
U nedjelju su odigrana četiri susreta prvog kruga doigravanja košarkaške NBA lige u kojima su prednost domaćeg terena iskoristili Boston Celticsi, Oklahoma City Thunder i Houston Rocketsi, dok su u Clevelandu Pacersi porazili domaće Cavalierse.

Minnesota Timberwolvesi namučili su prve nositelje Zapada Houston Rocketse, no na kraju su domaći košarkaši ipak slavili pobjedu 104:101, predvođeni Jamesom Hardenom koji je ubacio 44 poena i podijelio 8 asistencija.

U drugom ogledu zapadne konferencije Oklahoma City Thunder je sa 116:108 bio bolji od Utah Jazza. Paul George u pobjedu je ugradio 36 poena i 7 skokova, a Russell Westbrook 29 poena, 13 skokova i 8 asistencija. U redovima poražene momčadi najbolji je bio Donovan Mitchell s 27 poena i 10 skokova.

U Bostonu domaći Celticsi svladali su Milwaukee Buckse 113:107, i to nakon prodžetka. Al Horford s 24 poena i 12 skokova predvodio je Celticse do pobjede, dok je na drugoj strani Giannis Antetokounmpo ubilježio 35 poena, 13 skokova i 7 asistencija.

U Clevelandu domaći Cavaliersi poraženi su od Indiana Pacersa 98:80. Gosti su kontrolirali utakmicu od samog početak te su na kraju došli do zaslužene pobjede. Victor Oladipo najzaslužniji je za trijumf Pacersa. On je u pobjedu ugradio 32 poena, 6 skokova i po 4 asistencije i ukradene lopte. Mostarac u redovima Indiane Bojan Bogdanović ubacio je 15 poena i uhvatio 6 skokova.

Daleko najbolji košarkaš Clevelanda bio je očekivano LeBron James koji je postigao "triple-double" – 24 poena, 10 skokova i 12 asistencija.

Boston, Oklahoma City, Houston i Indiana poveli su 1:0 u seriji koja se igra na četiri pobjede.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije