Navijača Crvene zvezde u Podgorici tukao ko je stigao

Radiosarajevo.ba
Navijača Crvene zvezde u Podgorici tukao ko je stigao
Foto: Screenshot / Tuča u Morači

Crvena zvezda i Budućnost igraju u finalu ABA lige, a pobjednik će biti ekipa koja ostvari tri pobjede u seriji.

Nakon dvije utakmice u Beogradu serija se preselila u Podgoricu. Zvezda je ostvarila dvije pobjede, a sinoć je u Podgorici Budućnost smanjila na 2:1 u seriji.

Nakon utakmice u Beogradu žalio se trener Budućnosti - Jasmin Repeša na uvjete u glavnom gradu Srbije.

"Ne razumijem, moram baciti sako jer je ispljuvan. Igrao sam derbije u Bologni, gdje su također bile visoke tenzije, ali sve ima svoje granice. Strašno mi je žao, u svojoj obitelji imam veliki broj Srba i dragi su mi. Ali ovo je najblaže rečeno psihijatrija najvišeg reda. Ne vidim smisao da se igra u ovakvim uvjetima. To nema veze sa sportom", rekao je tada Repeša.

Doček Zvezde u Beogradu bio je vatren.

"Budućnost je sve uradila da se 'crveno-bijeli' u Podgorici osjete kao na neprijateljskoj teritoriji. Od dolaska Zvezde u Crnu Goru (okolnim putem do hotela Podgorica zbog straha od napada na autobus, pa vatrometa u toku noći, pjesme do kasnih sati ispred hotela…), preko izlaska na teren kada su igrači 'crveno-bijeli' zasuti svim i svačim, pljuvanja koje odjednom postaje moderno na ovim prostorima, do ubacivanja upaljača, petardi, kovanica u toku meč", piše državna televizija Crne Gore (RT CG).

Na utakmicu su došla i dva navijača Crvene zvezde, a nakon što ih je primijetila grupa navijača Budućnosti. Krenula je opća jurnjava za navijačima Zvezde, a kamera je zabilježila da je jednog navijača iz Beograda tukao ko je stigao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije