Nakon što avion nije sletjeo u Sarajevo: Zmajice se autobusom vraćaju iz Zagreba

Radiosarajevo.ba
Nakon što avion nije sletjeo u Sarajevo: Zmajice se autobusom vraćaju iz Zagreba
Facebook / Ženska košarkaška reprezentacija BiH

Delegacija Košarkaške ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine autobusom se iz Zagreba vraća u glavni grad naše zemlje, nakon što avion s našim košarkašicama danas nije uspio sletjeti na Međunarodni aerodrom u Sarajevu, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba u KSBiH.

"Nadamo se da će naše košarkašice oko 23 sata biti u Sarajevu", rečeno nam je.

Sjajne Zmajice nisu stigle u BiH: Avion kružio iznad Zenice 6 puta i otišao u Zagreb

Delegacija Košarkaške ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja je u Orenburgu protiv apsolutnog favorita, moćne Rusije, priredila senzaciju i slavila rezultatom 70:69, u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo, nije došla u Sarajevo kako jre bilo ranije plansirano.


Podsjećamo, bh. košarkašice su u Orenburgu protiv apsolutnog favorita, moćne Rusije, priredila senzaciju i slavila rezultatom 70:69, u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a danas avion u kojem su se nalazile nije sletjeo u Sarajevo kako je bilo ranije planirano.

Sjajne Zmajice su trebale na Sarajevskom aerodromu biti u 15 sati, a kako je portal Radiosarajevo.ba ranije saznao, avion s košarkašicama čak šest puta je kružio iznad Zenice, jer su bili loši vremenski uvjeti za slijetanje u Sarajevo.

Nakon 30 minuta zakašnjenja, avion se vratio u Zagreb, odakle je naša delegacija ka Sarajevu krenula autobusom.

Podsjetimo, hrabre igračice trebale su danas doći u BiH, gdje ih je čekao doček nakon jedne od najvećih pobjeda naše ženske košarke u historiji.

BiH je u Rusiji pobijedila prije svega zahvaljujući fenomenalnoj Jonquel Jones, naturaliziranoj WNBA igračici s Bahama, kojoj je ovo bio debi u dresu Zmajica.

Jones, košarkašica s Bahama koja nosi dres BiH, ubacila je 29 poena, uhvatila 16 skokova, a odigrala je svih 40 minuta.

Senzacionalan trijumf košarkašica: Zmajice na krilima Jones i Gajić srušile Rusiju

Fantastičnu, historijsku pobjedu ostvarila je ženska košarkaška reprezentacija BiH na gostovanju u Orenburgu, protiv apsolutnog favorita, moćne Rusije. Kakva senzacija! Zmajice su u Orenburgu slavile rezultatom 70:69. Naše igračice sjajno otvaraju meč. Poveli smo poenima Irene Vrančić (0:2), zatim održavali blagu prednost uz nekoliko sjajnih dionica Jonquel Jones (7:9, 9:13), da bismo košem Milice Deure ostvarili i šest poena prednosti u sedmoj minuti (11:17).


Kako je rekao sinoć rekao selektor Goran Lojo, pet puta je Jones pitao da li želi izaći, a ona je svaki put govorila isto…

“Prije utakmice smo se dogovorili da zatraži izmjenu kad god se umori. Odigrala je svih 40 minuta. Pet puta sam je pitao da li želi izaći, samo je govorila: ‘Moramo ovo dobiti’. Ona je vrhunski profesionalac i veliki borac, vjerujem da ste se svi uvjerili kakvo će biti pojačanje”, prenio je Lojo.

Narednu utakmicu reprezentacija BiH igra u nedjelju (17. novembra) u Skenderiji, gdje će joj gostovati selekcija Švicarske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije