Nakon informacije da Musa ide u Long Island: Dva scenarija čekaju našu NBA zvijezdu

A. S.
Nakon informacije da Musa ide u Long Island: Dva scenarija čekaju našu NBA zvijezdu
Arhiv / Dženan Musa nakon potpisa za Brooklyn Netse

Aktuelni prvaci NBA lige, košarkaši Golden State Warriorsa, sinoć su u gostima savladali ekipu Brooklyn Netsa sa 120:114. 

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine iz redova Netsa Džanan Musa, nije dobio priliku za igru u ovom susretu, a američki mediji navode da će sezonu nastaviti u ekipi Long Island Netsa u Razvojnoj ligi. 

Raspoložen kao i uvijek

Kontaktirali smo danas Džanana Musu, koji se nalazi u New Yorku, da nam komentira informaciju koju je i na svom Twitter profilu objavio klub.

"Ja sam raspoložen, idemo dalje... Jutro je identično kao i ono prethodno", kazao je Musa za Radiosarajevo.ba.  

Dva su scenarija koji čekaju Musu u Long Island Netsima, timu koji ima sjajnu momčad i gdje će se bez sumnje Musa odlično uklopiti. Prvi je da ostane 15 dana, jer Musa nije prvi rookie koji je iz Brooklyna otišao u neki klub iz Razvojne lige. 

Drugi scenarij je da se nakon mjesec provede u Long Islandu, Musa ponovo vrati u Brooklyn Nets i nastavi tamo gdje je i bio prije meča sa  Golden State Warriorsima, koji je Musa odgledao s klupe.

Oni koji su meč mogli pratiti putem malih ekrana i interneta, mogli su vidjeti Musu izuzetno raspoloženog, koji je skakao na svaku uspješnu akciju svojih saigrača. Nije posebno ni bio impresioniran što je na nekoliko metara od njega imao priliku gledati Curryja i Duranta

U SAD došao povrijeđen

Musa je u Sjedinjene Američke Države Dosao povrijeđen. Od izvora bliskog Džananu smo saznali da naša NBA zvijezda dosta radi na fizici i tehničkim detaljima. Klub u svakom trenutku mžze donijeti odluku o njegovom povratku. To su i sami potvrdili u američkim   medijima. 

U Long Islandu, Džananu ne može biti loše. Tamo će imati utakmica, a informacije govore da je već sada dostigao tjelesnu težinu od 98 kilograma. Ekstremno radi na šutu i fizici. Prvu godinu je, naravno, bio spreman na ovu informaciju da će dio početne karijere u Americi graditi kroz Razvojnu ligu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije