Najbolji igrač novih prvaka na tržištu: Leonard postao slobodan igrač

Radiosarajevo.ba
Najbolji igrač novih prvaka na tržištu: Leonard postao slobodan igrač
Foto: EPA-EFE / Kawhi Leonard

Kawhi Leonard (27) odbio je opciju da naredne sezone zaradi 21,3 miliona dolara u Torontu i postao je neograničeno slobodni agent, što znači da će za njega moći da se “otimaju” svi timovi, uključujući i njegov trenutni klub koji naravno namjerava da ga zadrži.

Najbolji košarkaš ove sezone u NBA ligi i osvajač historijskog prvog šampionskog prstena sa Raptorsima, ulazi tako na tržište i traži sredinu koja ga želi na dug period.

Najviše se špekulisalo da bi mogao da ode u rodni Los Anđeles, prije svega u Clipperse, dok se sve manje priča o Lakersima, a jedna od opcija bio bi odlazak i u Brooklyn ili New York, dok bi posebno drugopomenuti bili izazov za sebe jer su u očajnom stanju već godinama.

Kako prenose američki mediji, najrealnija opcija je ostanak u Torontu gdje je već u prvoj sezoni postao legenda franšize, a djeluje i da se po temperamentu slaže sa Kanađanima.

Naime, očekivano je da će Raptorsi iskoristiti opciju kao jedini tim koji može da ponudi Kawhiju Leonardu maksimalni ugovor na pet godina u vrijednosti od 190 miliona dolara, a ostalo je na igraču – ukoliko želi to da prihvati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije