Musa uoči današnjeg putovanja u New York: Želim ostati u NBA ligi

A. S.
Musa uoči današnjeg putovanja u New York: Želim ostati u NBA ligi
Džanan Musa danas iz Zagreba putuje za New York, gdje će trenirati i razgovarati sa mnogim NBA klubovima.

Prije polaska za Sjedinjene Američke Države, naš košarkaš je u razgovoru za Radiosarajevo.ba otkrio šta ga čeka u Americi, te čemu se nada u narednim sedmicama.

Jedno je sigurno, Musa će ostati u NBA i time je riješio sve dileme, ali i nedoumice da li će još nekoliko sezona igrati u Evropi

"Želim raditi s najboljim trenerima na svijetu i prvu godinu želim ostati u NBA. Volio bih da vidim kako je igrati u najjačoj ligi na svijetu", kaže Musa.

Prije dolaska u Zagreb, Musa je nekoliko dana proveo u Trevisu. Novinarima je otkrio da je imao 23 razgovora. Pričao je o Draženu Petroviću, Kobe Bryantu, Manu Ginobiliju...

"Obavio sam i sve medicinske testove i svi su bili dobri. U srijedu navečer sam imao druženje sa ekipom. U Cedeviti mi je bilo super, stekao sam iskustvo, osvajao titule i priznanja. Sada je vrijeme za novi poduhvat", priča nam Musa.

S kadetskom selekcijom Bosne i Hercegovine osvojio je Eurobasket 2015. godine, na kojem je ponio i titulu MVP-a.  Sada smatra da je stiglo vrijeme da se okuša u NBA ligi. 

"Narednih dana, po dolasku u New York, bit ću u NBA  facilityu  i sa svojom agencijom koja me zastupa. Iz New Yorka ću ići na treninge (workout). Da budem iskren, nisam planirao da imam previše workoutova. Ne znam tačan broj, ali mislim da će ih biti šest. Za sada je poznato da ću jedino biti u San Antoniju", dodao je Musa.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije