Musa: Zaplakao sam kada sam čuo svoje ime

Radiosarajevo.ba
Musa: Zaplakao sam kada sam čuo svoje ime
Foto: Twitter / Odlučeno: Musa ide u Brooklyn

Nakon što se, prije nešto manje od tri godine, s kadetima BiH popeo na sam vrh Europe, za Džanana Musu karijera je krenula uzlaznom putanjom. Njegov trud je sinoć krunisan velikom nagradom, odnosno odlaskom u NBA ligu.

Musi se ispunila velika želja da nakon odličnih nastupa u dresu zagrebačke Cedevite aplicira za NBA ligu te vrlo skoro bude izabran kao jedan od budućih NBA košarkaša. Za Musu su se  odlučili Netsi, koji u prethodnim sezonama pokušavaju napraviti rebuilding ekipe i dati priliku novim, mladim igračima.

I prije samog drafta, nastupe Muse u SAD-u vrlo brzo prepoznali su brojni sportski analitičari.

Mladi Džanan Musa je izjavio da je momenat kada je čuo svoje ime najemotivniji trenutak u njegovom životu. Novinaru koji ga intervjuisao nakon drafta rekaoje: „Kada sam čuo svoje ime, počeo sam plakati.“

Novinar ga, isto tako, pitao kako se tačno izgovara njegovo ime, na šta se naš mladi košarkaš nasmijao i izgovorio svoje ime. Pogledajte ispod videosnimak ovog kratkog razgovora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije