Musa nije mogao sam: Netsi ostali bez titule

O. K.
Musa nije mogao sam: Netsi ostali bez titule
Foto: Twitter / Igrači Rio Grandea podigli titulu

Rio Grande Valey Vipersi uspjeli su da prenesu ritam iz druge utakmice u majstoricu i odnesu šampionat u NBA Razvojnoj G ligi pobijedivši Long Island Netse rezultatom 129:112

Od samog početka utakmice, Rio Grande je nametnuo svoj tempo, i na polovini prve četvrtine dostigao prednost od 15 poena. Dobrom igrom i biranjem šuteva, Rio Grande Valley Vipersi su na poluvremenu imali prednost od 28 poena, iako su jedan posjed pred kraj imali 30 poena.

Svi igrači Rio Grandea su bili raspoloženi, šutirali su 55 posto iz igre, od čega tačno 50 posto za tri poena, a do poluvremena čak pet igrača Rio Grande Valley Vipersa imali su dvocifren broj poena, a istakli su se Isiah Hartenstein i Michael Frasier koji su postigli po 15 poena.

Na drugoj strani, Long Island Netsi su se mučili u prvom poluvremenu. Sa čestim rotacijama u igri i slabijim preuzimanjem u fazi odbrane, Rio Grande je uspješno iskorištavao rupe koje su ostajale. U fazi napada, Netsi su očajno šutirali, imali su čak 58 pokušaja za šut iz igre od čega su realizirali 19, dok su za tri poena šutirali čak 21 put i pogodili svega četiri.

Džanan Musa je imao solidno prvo poluvrijeme, iako je ubacio četiri od svojih 14pokušaja, a za tri poena je šutirao četiri puta i pogodio jednom. Na poluvremenu, naš Zmaj je imao devet poena uz pet skokova, dok je najefikasniji u njegovoj ekipi bio Alan Williams koji je postigao 18 poena. Thomas Whimbush, koji je u prethodnim utakmicama nosio igru Long Islanda najviše je podbacio u prvom dijelu ubacivši svega pet poena.

drugom poluvremenu Rio Grande nije ispuštao svoje prilike, ali su se Netsi uspjeli podignuti nakon lošeg prvog poluvremena, ali na kraju je to bilo nedovoljno. Ni u jednom dijelu utakmice Rio Grande nije ispuštao prednost, a najmanju prednost u drugom poluvremenu imali su na dva i po minuta do kraja kada je sa par kontri Džanan Musa smanjio njihovo vodstvo na 13 poena.

Isiah Hartenstein bio je najboji igrač finalne utakmice sa 30 poena uz 17 skokova, a pomoć su mu pružili Michael Frasier Dakarai Tucker koji su ubacili po 24 poena.

Džanan Musa je za 32 minute provedene na parketu ubacio 24 poena uz šest skokova i jednu asistenciju, dok je najbolji u redovima Netsa bio centar Alan Williamskoji je ubacio 26 poena i zabilježio 21 skok. 

Na kraju, presudila je bolja igra i bolji odabir šuta Houstonove franšize, koji su šutirali 48 posto za dva poena i 42 posto za tri poena, dok su Netsi šutirali 39 posto za dva i svega 17 posto za tri poena (ubacili su 7 trica od 42 pokušaja).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije