Može i bez Duranta: Warriorsi porazili Houston i prošli u finale Zapada

Radiosarajevo.ba
Može i bez Duranta: Warriorsi porazili Houston i prošli u finale Zapada

Mnogi ljubitelji košarke očekivali su sedmu utakmicu u seriji između Golden Statea i Houstona. Warriorsi su imali prednost od 3-2, ali su gostovali u Teksasu bez najboljeg strijelca Kevina Duranta te je djelovalo da će Rocketsi izjednačiti omjer.

Nije se desilo. Aktuelni prvaci su pokazali od kakvog materijala su napravljeni, slavili su u Toyota Centeru (113:118) i sa ukupnih 4-2 prošli u finale Zapada.

Rezultat je bio tijesan najvećim dijelom susreta, da bi u samoj završnici jačih živaca bili upravo gosti. Nakon što je Klay Thompson pogodio trojku za 104:110 na pola minute prije kraja, postalo je jasno kako će se završiti večer.

Rocketsi su zatim pokušali da zaustavljaju sat, pravivši faule nad Curryjem, ali je playmaker Golden Statea je uredno pospremio šest slobodnih bacanja u nizu, a konačan rezultat s penala postavio Andre Igoudala. Svih osam bacanja u zadnjoj minuti, dakle, pogodili su prvaci i otplovili u finale pred očima zgrožene publike u Toyota Centeru…



Curry je pružio nevjerovatnu partiju u drugom poluvremenu, i to nakon što u prvom – nije postigao ni poena. Meč je zaključio kao najefikasniji igrač gostiju (33 poena), dobru podršku je imao u Thompsonu (27).

Kod Houstona su najbolji bili James Harden koji je ubacio 35 i Chris Paul sa 27.

Warriorsi će u finalu Zapada igrati protiv pobjednika sedmog meča između Denvera i Portlanda.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije