Mladi Zmajevi večeras nastavljaju europsko putovanje, protiv Srbije za polufinale

Radiosarajevo.ba
Mladi Zmajevi večeras nastavljaju europsko putovanje, protiv Srbije za polufinale
Nakon sjajnih uspjeha u okviru grupne faze Europskog prvenstva, juniorska košarkaška reprezentacija večeras protiv selekcije Srbije nastavlja svoje europsko putovanje u okviru četvrtfinala U-18 Eurobasketa.

Izabranici Borisa Džidića imat će izuzetno težak zadatak da, u borbi za polufinale, savladaju košarkaše iz susjedstva, koji su do sada na Eurobasketu ostvarili tri pobjede, za isti omjer koji imaju bh. reprezentativci.

U grupnoj fazi takmičenja mladi srbijanski košarkaši ostvarili su ubjedljive trijumfe protiv selekcija Njemačke, Italije i Ukrajine, dok im je jedino selekcija Španije, u teškoj završnici, uspjela oduzeti poene.

S druge strane, bh. košarkaši slavili su protiv Francuske, Slovačke i Slovenije, uz poraz od Latvije, čime su zaslužili prolazak u četvrtfinale.

Kada je riječ o međusobnim susretima juniorskih selekcija na Eurobasketima, Srbija je upisala dva trijumfa, ali prije tri i četiri godine, kada u selekciji nije bilo Čerkezovića, Sikiraša i drugih pojedinaca koji su osvojili Europsko prvenstvo u kadetskoj konkurenciji.

Selektor mladih bh. Zmajeva Boris Džidić izjavio je prethodno da je Srbija izrazito jaka ekipa, te kako smatra da su blagi favoriti, no da će bh. selekcija biti "itekako vrijedan protivnik protiv kojeg će se trebati dobro oznojiti".

Utakmica između BiH i Srbije igra se večeras od 20.15 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije