Mirza Teletović o stanju u KSBiH i gradnji hidrocentrala u Jablanici

Radiosarajevo.ba
Mirza Teletović o stanju u KSBiH i gradnji hidrocentrala u Jablanici
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Mirza Teletović/Arhiva

Nekadašnji slavni košarkaš Brooklyn Netsa Mirza Teletović izabran je za novog predsjednika Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Rođeni Jablaničanin se danas na konferenciji za medije zvanično predstavio bh. javnosti, a već na početku se osvrnuo na situaciju u KSBiH i u reprezentaciji.

“Treba vremena da pozovemo sve potencijalne reprezentativce u narednom periodu i trebamo iskoristiti preostale četiri utakmce za Svjetsko prvenstvo. Razgovaramo s dosta kandidata oko mjesta selektora i u narednom periodu ćemo pokušati doći do rješenja. Naša selekcija ima potencijal, a još smo u tzv. primopredaji i pravimo analizu. Savez je u problemima, ali tu smo da napravimo pozitivnu priču”, rekao je Teletović.

On je kazao da misli da je KSBiH taj koji je odgovoran za košarku u BiH i treba da bude posložen onako da pomogne.

“U ovom trenutku to nije tako i jednostavno trebamo doći do rješenja da odblokiramo Košarkaški savez. Nama je najbitnije da košarka ide dalje, a koliko ima problema teško je nabrojati. Bilo je biti ili ne biti, svjestan sam u šta sam ušao i radit ćemo na radikalnim promjenama”, dodao je teletovićnajavio je naš bivši košarkaški as.

Teletović je na konferenciji govorio i o protestu mještana Jelačića i Zlata u blizini Jablanice, a povodom gradnje mini hidrocentrale u njegovom vlasništvu.

"Općina Jablanica 22 godine nije imala nikakav veliki projekt. Od 2005. se navodi da će biti pravljene mini hidrocentrale i da od tada do danas, dok Mirza nije počeo praviti, niko se nije bunio. na sve moguće dozvole, a pet godina treba da se dođe do dozvola, sve je bilo transparentno. Svi mogu doći da vide papirologiju. Mnogi kažu da nemamo dozvole. Zar bih ja to počeo raditi da nemam sve dozvole!? Na ovim protestima je bila tačno 12 ljudi. Oni su stali ispred mašina i svi će dobiti krivične prijave. Ići ćemo po tom postupku", pojasnio je Teletović, koji je kazao da je smiješan podatak da je "došao uništiti rijeku na kojoj se on kupao". 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije