Mahmutović: Razo spavaš li mirno, ja sam pokrenuo inicijativu za Kuću slavnih

Radiosarajevo.ba
Mahmutović: Razo spavaš li mirno, ja sam pokrenuo inicijativu za Kuću slavnih
Facebook / Harun Mahmutović
Razija Mujanović je 30. septembra u Genevi primljena u košarkašku Kuću slavnih i tako je dobila zasluženo priznanje.

Nakon što je najbolja bosanskohercegovačka sportašica svih vremena kritikovala Savez, oglasio se bivši generalni sekretar KS BiH Harun Mahmutović. Podsjetimo, Mujanović je prilikom gostovanja na Face TV-u izjavila kako joj je bivši generalni sekretar tražio 100.000 KM za mjesto u Savezu. 

"Postojao je konflikt između mene i bivšeg sekretara KS BiH Mahmutovića. Otišla sam jednom prilikom u Savez da pitam zašto nemamo 'A' selekciju, što je žalosno. Međutim, u toj cijeloj situaciji on se jako unervozio i naljutio zašto sam to pitala, kao da je mislio da time ja tražim svoje mjesto u Savezu. Iako smatram da sam imala puno pravo da kažem da je meni mjesto tu. tim povodom ga nisam imala, samo mi je bilo žao što ne postoji reprezentacija. Tako da je tu bio verbalni duel između mene i njega, a on je meni rekao: Razo, nije problem, ti donesi 100.000KM i izaberi mjesto u Savezu", rekla je Razija.

Obraćanje Haruna Mahmutovića na Facebooku prenosimo u cijelosti: 

"Čestitam Razi na prijemu u Kuću slavnih. Rezultati koje je postigla pokazuju da je bila jedna od najvećih košarkašica Evrope svih vremena. A kakav je čovjek pokazuje njena lažna izjava da joj je neko tražio pare da bi radila u KSBiH i laž da je nikad niko nije zvao da radi u Savezu.

Da sam joj nudio da radi u Savezu, da se zajedno borimo za žensku košarku i da joj nikada nisam tražio nikakve pare može potvrditi Mara Lakić koja je bila prisutna na sastanku u prostorijama Saveza.

Za razliku od Raze, Mara Lakić se prihvatila posla i zajedno smo gradili žensku košarku koja je iznjedrila sjajne mlade košarkašice koje će nositi reprezentaciju idućih godina.

Kako to da pored svih bivših reprezentativaca i reprezentativki koje su u mom mandatu bili dio reprezentativnih selekcija nikome nisam tražio pare već samo Razi? Ili su možda svi oni plaćali da budu u Savezu?

A baš sam imao mjeru kad sam tražio pare da je zaposlim - 100.000 KM. Pa nisam joj nudio da bude direktor BH Telecoma ili Elektroprivrede.

Ne znam može li Raza mirno spavati, jer ja sam čovjek koji je pokrenuo incijativu i poslao aplikaciju da bude primljena u FIBA-inu Kuću slavnih?

I bez obzira na to kakav je Raza čovjek, spava li mirno, drago mi je da je primljena u Kuću slavnih, nije mi žao sto sam pokrenuo priču da dobije zasluženo sportsko priznanje. I opet bih uradio isto.

A zašto Raze nema u Jedinstvu, u Kantonalnom savezu Tuzle ili Sarajeva, BiH Savezu, niti u bilo kojem klubu sve ove godine. Neka sjedne i razmisli. A ja joj ne zamjeram, halal joj bilo. Nek je živa i zdrava još sto godina", napisao je Mahmutović na svom Facebook profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije