Magična partija: Cedevita na krilima Džanana Muse potopila Unics Kazan

Radiosarajevo.ba
Magična partija: Cedevita na krilima Džanana Muse potopila Unics Kazan
Zagrebačka Cedevita u okviru četvrtog kola košarkaškog Eurocupa upisala je večeras veliki trijumf na domaćem terenu, slavivši protiv Unicsa iz Kazana sa visokih 94:74.

Do ovog sjajnog trijumfa zagrebački klub predvodio je maestralni Džanan Musa, koji je uspio upisati 20 poena za samo 18 minuta na terenu, čime je bio i najefikasniji igrač svog tima.

Uz šut iz igre 6/9, te četiri trojke koje je pogodio u ključnim trenucima meča, Musa je dodao jednu asistenciju i jedan skok, a u vođstvu Cedevite do pobjede pomogli su mu i Roko Leni Ukić sa 18 poena, te Will Cherry sa 17.

Solidan je bio i Andrija Stipanović, koji je upisao četiri poena i tri skoka.

S druge strane, najefikasniji igrač susreta Stephane Lasme, koji je postigao 24 poena, nije uspio odvesti svoj tim do pobjede, a slaba mu je bila i pomoć saigrača, od kojih su samo Colom i Trushkin bili dvocifreni.

"Bilo nam je teško igrati protiv Unicsa i velika je ovo utakmica, jer su oni igrali Euroligu prošle godine. Želimo da nastavimo ovako, igrali smo timski u drugom poluvremenu, imamo četiri igrača s dvocifrenim učinkom i ovo je bila sjajna utakmica za mene i saigrače", izjavio je Musa nakon susreta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije