Luka Dončić oborio novi rekord, Džanan Musa postigao tri poena

Radiosarajevo.ba
Luka Dončić oborio novi rekord, Džanan Musa postigao tri poena
Foto: EPA-EFE / Luka Dončić oborio novi rekord

Brooklyn, našeg Džanan Muse, pretrpio je težak poraz na svom terenu od Indiane (86:115). Musa je imao skroman učinak za 15 minuta provedenih u igri. Reprezentativac Bosne i Hercegovine upisao je tri poena (bez ubačaja iz igre, šut 0-4), dva skoka i asistenciju.

Netsi su u ovom susretu nastupili oslabljeni, jer je duel s tribina posmatrao Kyrie Irving. Pacerse su do trijumfa predvodila raspoložena braća Holiday, Aaron (24 poena) i Justin (20), kao i litvanski centar Domantas Sabonis (16 poena, 18 skokova).

U ekipi Brooklyna jedini je prolaznu ocjenu zaslužio Spencer Dinwiddie (28 poena).

Slavu je pokupio drugi igrač s Balkana - Luka Dončić. Fenomenalni Slovenac u trijumfu Dallasa nad San Antonijom (117:110) oborio je lični rekord u broju poena (42).

Dončić je postao drugi najmlađi igrač u NBA historiji koji je ostvario triple-double (imao je još 11 skokova i 12 asistencija), uz učinak od 40 i više poena. Prvi je, zna se - LeBron James.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije