Lijepa vijest iz NY: Američki doktori pregledali Musu, poznat stepen povrede

A. S.
Lijepa vijest iz NY: Američki doktori pregledali Musu, poznat stepen povrede
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Džanan Musa / Arhiva

Lijepa vijest dolazi iz New Yorka, Džanan Musa nije ozbiljnije povrijeđen. Informaciju za Radiosarajevo.ba potvrio je blizak izvor našoj NBA zvijezdi, koji se s njim nalazi u Sjedinjenim Američkim Država i sve vrijeme je bio uz našeg košarkaškog asa iz Brooklyn Netsa, od trenutka kada se Džanan povrijedio u finišu duela sa Češkom u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Džanan Musa povrijeđen u Skenderiji, još se ne zna težina povrede

Musa nakon povrede: Hvala Bogu, vratit ću se u Brooklyn i biti spreman za trening

Musa je pregledan u uglednoj bolnici u New Yorku, gdje je došao sa dijagnozom povrede Ahilove tetive desne noge. Pregled je trajao 30 minuta.

"Svi smo sa nestrpljenjem čekali informaciju. Džanan je bio miran, jer je još u Sarajevu dobio signal da ne bi trebalo biti ništa ozbiljno. Ipak, dugo putovanje do New Yorka, iziskivalo je veliki napor. Kada je generalni menadžer Brooklyn Netsa Sean Marks izašao pred nas i kazao da Džanan nije ozbiljnije povrijeđen, svi smo odahnuli", priča za Radiosarajevo.ba  izvor blizak našoj NBA zvijezdi. 

Naravno, zanimalo nas je odmah kada će se Musa priključiti kampu.

"U utorak je prvi trening. Prema mojim informacijama, Džanan će biti na njemu prisutan", dodao je isti izvor. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije