Legenda o legendi: Nakon smrti Bryanta oglasio se i Michael Jordan

Radiosarajevo.ba
Legenda o legendi: Nakon smrti Bryanta oglasio se i Michael Jordan
Foto: Eurohoops.net / Michael Jordan i Kobe Bryant

NBA legenda i vjerovatno najveći košarkaš svih vremena Michael Jordan oglasio se povodom tragične pogibije Kobi Bryanta.

On se oglasio saopćenjem preko svoje menadžerke za odnose s javnošću - Estee Portnoj.

„U šoku sam zbog tragičnih vijesti Kobijeve i Giannine pogibije. Riječi ne mogu opisati bol koji osjećam. Volio sam Kobija, bio mi je kao mlađi brat. Često smo pričali i mnogo će mi nedostajati ti razgovori. Bio je strašan takmičar, jedan od najvećih u ovoj igri i bio je kreativna sila. Kobi je bio i nevjerovatan otac koji je duboko volio svoju porodicu i ponosio se kćerkinom ljubavlju prema košarci. Ivet mi se pridružuje u izrazu najdubljeg saučešća Vanesi, Lejkersima i ljubiteljima košarke širom svijeta“, napisao je Jordan.

Podsjetimo, Jordan je u NBA dominirao u vrijeme kada je Bryant došao u ligu direktno iz srednje škole. Više puta je u šali napominjao kako je Kobi „krao“ mnoge njegove poteze i „fore“, a baš zbog te sličnosti veliki broj ljubitelja košarke upravo Bryanta smatra jedinim Jordanovim nasljednikom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije