Lakersi prave novi plan: Umjesto Kawhi Leonarda dolaze tri zvijezde

Radiosarajevo.ba
Lakersi prave novi plan: Umjesto Kawhi Leonarda dolaze tri zvijezde
Foto: Twitter / Kawhi Leonard

Los Angeles Lakersi ne žele nespremni dočekati eventualni neuspjeh u dovođenju Kawhija Leonarda te su se pobrinuli za “izlaznu strategiju”.

Saga oko MVP-ja minulog finala još traje. Leonard je stigao u Toronto i u narednim danima trebao bi donijeti konačnu odluku. Prema posljednjim informacijama iz Amerike, opcija Clippersa je otpala, pa je preostalo vidjeti hoće li Kawhi karijeru nastaviti u LA Lakersima ili ostati vjeran Raptorsima koje je u sezoni na izmaku odveo do prstena.

U svakom slučaju, Lakersi su pronašli trojicu košarkaša koje planiraju dovesti ako se Kawhi odluči na ostanak u Kanadi.

To su iskusni šuteri Danny Green i Marcus Morris te nekadašnji All-Star centar DeMarcus Cousins, javlja ESPN-ov Adrian Wojnarowski. Sva trojica bili bi kvalitetna pojačanja LeBronu Jamesu i njegovoj ekipi.

Cousins je prošle sezone igrao u Warriorsima. Propustio je dobar dio sezone zbog povrede Ahilove tetive, kakvu je zaradio i Durant, ali je popularni Boogie uspio sakupiti 30 utakmica tokom kojih je u prosjeku bilježio 16 poena. Navodno je već stupio u kontakte sa San Antonio Spursima, ali ne bi imao ništa protiv da sjedne i sa predstavnicima kalifornijeske franšize.

Morris je prošlu sezonu proveo u Bostonu gdje je bio jedan od standardnih prvotimaca. Prosječno je ubacivao 14 poena uz dobar postotak šuta iz igre od 45 procenata.

Green je otišao do kraja s Raptorsima i to je Lakersima dovoljan razlog da ga dovedu. U regularnom dijelu sezone bio je odličan, uz šut za tricu od čak 45,5 posto, dok je u doigravanju bio nešto lošiji. Odličan je defanzivaci tako bi mogao ojačati LeBronove Lakerse.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije