Lakersi nastavili dominaciju: Pelicansi pokvarili debi Anthonya za Portland

Radiosarajevo.ba
Lakersi nastavili dominaciju: Pelicansi pokvarili debi Anthonya za Portland
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / LeBron James

Carmelo Anthony je sinoć upisao prvi nastup u dresu svoje nove ekipe, Portland Trail Blazersa.

No, euforiju navijača franšize iz Oregona utišana je na gostovanju kod New Orleansa, Pelicansi su s glatkih 115:104 savladali Blazerse.

Dobre partije u pobjedničkom sastavu pružili su Jrue Holiday (22 poena, 10 asistencija) i Brandon Ingram (21 poen), kod gostiju je najefikasniji, u izostanku povrijeđenog Damiana Lillarda, bio CJ McCollum (22).

U svom debiju za Portland (počeo meč u prvoj petroci), desetostruki All-Star igrač Carmelo Anthony je proveo nešto više od 23 minute na parketu te upisao 10 poena (šut 4-14) i 4 skoka.

LeBron James je ispisao nove stranice NBA historije. Postao je prvi košarkaš koji je zabilježio triple-double protiv svih 30 ekipa u najjačoj ligi planete.

Sada je to učinio protiv Oklahome, koju su Lakersi savladali sa 112:107. James je imao učinak od 25 poena, 11 skokova i 10 asistencija. Uz njega, u pobjedničkom sastavu je blistao Anthony Davis (34 poena), dok je strijelce Thundera predvodio Dennis Schroeder (31).

Lakersi su trenutno lideri Zapadne konferencije, sa najboljim omjerom u ligi (12-2).

Rezultati NBA lige:

LA Lakers – Oklahoma 112:107

New Orleans – Portland 115:104

Memphis – Golden State 95:114

Sacramento – Phoenix 120:116

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije