Kraljevi žele i osmu pobjedu upisati, Obradovićev Fener protiv fenjeraša

Radiosarajevo.ba
Kraljevi žele i osmu pobjedu upisati, Obradovićev Fener protiv fenjeraša
Foto: EPA-EFE / Fabien Causer
Pred nama je sedmica u kojoj će biti odigrana dva kola u najjačoj evropskoj košarkaškoj ligi - Euroligi.

Tako će večeras na teren osam klubova, a nova iskušenja očekuju ih već u četvrtak.

Prvi će na teren košarkaši Anadolu Efesa i Maccabija iz Tel Aviva (18:00). Efes na svom terenu dočekuje Maccabi iz Tel Aviva. Zanimljivo je da su ova dva tima odigrala 16 međusobnih duela i da imaju po osam pobjeda na svom kontu. Posljednji duel u Istanbulu pripao je Maccabiju. Ove sezone bolje stoji Anadolu Efes sa pet pobjeda i dva poraza. Maccabi ima samo jednu pobjedu.

Sat vremena kasnije Fenerbahče će na svom parketu dočekati Darussafaku. Duel je to dvije ekipe koje se nalaze u potpuno različitim formama. Fener ima šest pobjeda i jedan poraz, a gosti jednu pobjedu i šest poraza. Fener je apsolutni favorit u ovom susretu.

U 20 sati i 30 minuta na svom parketu Bayern će dočekati Olympiakos. Obje ekipe imaju identičan omjer (3-4), a u izuzetno lošoj formi je Olympiakos. U pet posljednjih euroligaških duela upisali su četiri poraza. Kvota na Bayern je 2.05, a na Olympiakos 1.90. Granica na koševe postavljena je 159.5.

Posljednji duel sutra će odigrati lider na tabeli Real Madrid i Gran Canarija (21:00). Kraljevi imaju maksimalan učinak (7-0), dok Gran Canarija ima omjer 2-5. Kvota na trijumf Real Madrida je 1.05 a na trijumf Gran Canarije 10.00. Hendikep je postavljen na -14.5.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije