Košarkašku utakmicu pretvorili u boks: Fizički obračun Ibake i Chrissa

Radiosarajevo.ba
Košarkašku utakmicu pretvorili u boks: Fizički obračun Ibake i Chrissa
FOTO: Screenshot / Fizički obračun Sergea Ibake i Marquese Chrissa

Sasvim neočekivano, drugoplasirani tim Istoka Toronto Raptorsi pretrpjeli su težak poraz od Cleveland Cavaliersa, 101:126. Ipak, košarkaška zbivanja zasjenio je incident iz treće četvrtine meča.

Pri samom kraju dionice desio se žestok fizički obračun između Torontovog Sergea Ibake i Clevelandovog Marquese Chrissa. Košarkaš Cavsa je odgurnuo Ibaku dok je lopta bila u zraku, španci reprezentativac je zatim pobjesnio i uhvatio ga za vrat.

Uslijedila je razmjena udaraca šakama, saigrači i sudije jedva su razdvojili vinovnike sukoba.
Nema sumnje da obojicu košarkaša očekuju suspenzije i visoke novčane kazne, s tim da će gotovo izvjesno gore proći Ibaka. Igrač Raptorsa već je imao nekoliko obračuna ove sezone (Robin Lopez, James Johnson)…

Što se same utakmice tiče, Cleveland je potpuno zasluženo upisao trijumf na krilima rookieja Colina Sextona (28 poena) i turskog reprezentativca Cedija Osmana (19). Kod Toronta je jedino Kawhi Leonard (25) zaslužio prolaznu ocjenu.

Rezultati NBA lige:

Cleveland – Toronto 126:101
Washington – Sacramento 121:115
Brooklyn – Detroit 103:75
Houston – Charlotte 118:106
Utah – Oklahoma 89:98
LA Clippers – Boston 140:115

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije