Nakon pobjede nad Armenijom, Zmajevi dočekani na sarajevskom aerodromu

Radiosarajevo.ba
Nakon pobjede nad Armenijom, Zmajevi dočekani na sarajevskom aerodromu
Nakon velikog trijumfa nad Armenijom u Jerevanu i plasmana u kvalifikacije za SP, košarkaška reprezentacija BiH doputovala je danas u poslijepodnevnim satima nazad u domovinu.

Letom preko Istanbula, Zmajevi su sletjeli na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Na sarajevskom aerodromu su ih dočekali navijači i brojne novinarske ekipe koje su željele čuti utiske igrača nakon historijskog nastupa bh. reprezentacije na velikom takmičenju.

Džanan Musa je novinarima kazao da su pokazali svima kako se igra srcem za BiH.

"Želio bih prvo da se zahvalim stručnom štabu i momcima na nevjerovatnoj borbi. Pokazali smo kako se igra srcem za Bosnu i Hercegovinu. Rezultat nije bio upitan što je uzrokovano velikim zalaganje na treninzima i terenu. Sada se trebamo pripremati za nove podvige", kazao je Musa.

Njegov saigrač Obrad Tomić je istakao da je najvažnije da je selekcija BiH ostvarila cilj koji je zacrtala.

"Od prvog dana smo davali maksimum. Došao nam je težak poraz od Švedske kod kuće i svima nam je teško pao. Pokazali smo karakter s dvije pobjede u gostima i ostvarili smo zacrtani cilj", rekao je Tomić.

Prvi trener Mensur Bajramović je izjavio da su košarkaši BiH u meču protiv Armenije odigrali vrlo dobro i kvalitetno.

"Zadovoljni smo jer je ova utakmica bila više od same utakmice za košarku u BiH. Veoma nas je pogodio izostanak selektora Vujoševića. Odigrali smo dobar i kvalitetan meč. Od početka smo funkcionisali kao ekipa. Dječaci su vrijedno radili i primjereno se ponašali i zato je došla vrijedna nagrada", kazao je Bajramović.

Podsjetimo, sjajnu utakmicu odigrali su košarkaši Bosne i Hercegovine u posljednjem susretu pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, u kojem su uspjeli savladati košarkaše Armenije i obezbijediti plasman u kvalifikacije.

Iako su igrali bez selektora Duška Vujoševića, koji je zbog ozbiljnih zdravstvenih problema hitno prebačen u bolnicu i prvotimca Alexa Renfroa, koji je suspendovan, mladi Zmajevi stigli su do historijske pobjede.

Najbolji pojedinac u redovima bh. reprezentacije bio je, očekivano, Džanan Musa s 21 poenom uz pet skokova, jednu asistenciju i dvije ukradene lopte, a podršku su mu pružili još i Atić, Tomić i Vrabac koji su imali dvocifreni učinak tokom utakmice.

S druge strane, kao i u prvom duelu BiH i Armenije, najbolji je bio Boatright sa 22 poena, kojima je stalno pravio probleme našoj odbrani.

Ovom pobjedom BiH je stigla do historijskog uspjeha, osvojivši drugo mjesto u pretkvalifikacionoj grupi A, što naše košarkaše, zajedno sa reprezentacijom Švedske, vodi u kvalifikacioni ciklus za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije