Košarkaški Zmajevi večeras u borbi za Mundijal: Protiv Belgije za korak naprijed

Radiosarajevo.ba
Košarkaški Zmajevi večeras u borbi za Mundijal: Protiv Belgije za korak naprijed
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine na parketu dvorane "Mirza Delibašić" večeras od 20.00 sati odmjerit će snage sa selekcijom Belgije, u okviru 3. kola grupe E prve runde kvalifikacija za SP u Kini 2019. godine.

Meč koji mnogo znači bh. košarkaškim Zmajevima u borbi za košarkaški Mundijal Musa i društvo će odigrati na domaćem parketu, što je svojevrsna prednost u odnosu na veoma solidnu reprezentaciju Belgije. S druge strane, belgijski košarkaši će u Sarajevu igrati dodatno motivirani, jer će tražiti pobjedu nakon dva vezana poraza koji su ih odgurali daleko od favoriziranih pozicija u grupi.

Ukoliko stignu do pobjede u ovom susretu bh. košarkaši bi se našli nadomak plasmana u drugu, ujedno i finalnu rundu kvalifikacija za SP, u koju će se plasirati po tri najbolje ekipe iz svake grupe. Također, rezultat večerašnje utakmice itekako će utjecati na raspoloženje naših košarkaša uoči utakmice sa Rusijom, koja je na rasporedu u nedjelju.

Kada je riječ o prethodnih rezultatima, BiH je u 1. kolu na domaćem terenu savladala Rusiju rezultatom 81:76, dok su poraženi na gostovanju u Francuskoj sa visokoh 84:65. Belgijanci su u duelima sa oba ova protivnika izgubili, te je na neki način BiH favorit u večerašnjoj utakmici.

"Ukoliko mi dobijemo Belgijance oni će morati putovati u Francusku, gdje nisu favoriti. Ako i tamo upišu poraz oni su blizu ispadanja, a mi nadomak prolaska u narednu grupu kvalifikacija", istaknuo je selektor košarkaških Zmajeva Duško Vujošević.

Kada je riječ o igrači, bh. selekcija je imala mali peh da je sa spiska otpao centar Monaca Elmedin Kikanović, zbog povrede. Ipak, u ekipu sus e vratili Nemanja Gordić, Nedim Buza i Andrija Stipanović, nakon što nisu nastupali u pretkvalifikacijama, što će svakako biti dodatni plus za reprezentaciju BiH.

U svakom slučaju, sigurno je da nas večeras u Skenderiji, od 20.00 sati očekuje veoma zanimljiv duel, koji će biti moguće pratiti i putem kanala Sport Kluba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije