Košarkaški spektakl u dvorani Mirze Delibašića pripao Španiji

Radiosarajevo.ba
Košarkaški spektakl u dvorani Mirze Delibašića pripao Španiji
Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u dvorani Mirza Delibašić odmjerila snage s reprezentacijom Španije u prijateljskom susretu.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je rezultatom 77:74 u fantastičnoj atmosferi u dvorani Mirza Delibašić. Bez obzira na poraz, reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je odličnu utakmicu. Pred odlazak na Svjetsko prvenstvo imamo razloga za optimizam. Košarkaši Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo ispraćeni su ovacijama i aplauzom.

Od samog početka susreta reprezentacija Bosne i Hercegovine imala je prednost, a nakon prve četvrtine bilo je 31:18. Sredinom druge četvrtine reprezentacija Bosne i Hercegovine dolazi do 12 poena prednosti. Španci su uspjeli serijom 6:0 smanjiti rezultat, ali košarkaši Bosne i Hercegovine na odmor ipak odlaze s devet poena prednosti (42:33).

U trećoj četvrtini gledali smo izjednačenu košarku, a reprezentacija Bosne i Hercegovine u posljednjih deset minuta ulazi sa osam poena prednosti. Španija nakon dugo vremena, dvije minute prije kraja dolazi do prednosti 69:67. Španija je nastavila da igra odlično i minutu prije kraja imala je sedam poena prednosti. Vratila se Bosna i Hercegovina na minus dva, ali više od toga naši košarkaši nisu mogli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije