Košarkaški savez BiH našao zamjenu za Renfroa: Novi Amerikanac među Zmajevima

Radiosarajevo.ba
Košarkaški savez BiH našao zamjenu za Renfroa: Novi Amerikanac među Zmajevima
Twitter / Košarkaški savez BiH našao zamjenu Renfroa: Novi Amerikanac među Zmajevima

Amerikanac John Roberson uskoro bi trebao biti novo pojačanje košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

On će u Sarajevo doći 30. juna kako bi riješio papirologiju, upoznao se sa selektorom i osobljem KSBiH, a ukoliko sve prođe u najboljem redu, trebao bi se staviti na raspolaganje Vedranu Bosniću tokom sljedećeg ciklusa kvalifikacija, objavljeno je na Facebook stranici Košarkaškog saveza BiH.

Roberson je prethodnu sezonu proveo u Rusiji, u ekipi Eniseyja gdje je igrao 30 minuta u prosjeku, što je najviše u ovoj ruskoj ekipi. Prosječno je postizao 14,5 poena u prosjeku, bio je drugi strijelac ekipe, a imao je 5,6 asistencija i dva skoka po utakmici. 

U karijeri je igrao u mnogim evropskim klubovima poput Zlatoroga (Slovenija), Sodertaljea (Švedska), Atomeromua SE (Mađarska), Elan Chalona i ASVEL-a (Francuska), te Eniseyja (Rusija).

Ovaj 30-godišnji playmaker će na mjestu naturalizovanog igrača vjerovatno zamijeniti Alexa Renfroea koji je bio posljednji Amerikanac u bh. dresu. Prije njega naturalizovani igrači u dresu bh. reprezentacije su bili DJ Cooper, Zack Wright, JR Bremer, Henry Domercant, te Terrel Castle.

Pogledajte njegove nastupa kao MVP igrača:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije