Košarkašice rasterećene putuju na megdan Crnoj Gori u Podgoricu

Radiosarajevo.ba
Košarkašice rasterećene putuju na megdan Crnoj Gori u Podgoricu
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u prvom susretu kvalifikacija za Europsko prvenstvo savladala je u Sarajevu reprezentaciju Slovačke rezultatom 79:67.

Naše najbolje košarkašice sada očekuje izuzetno teško gostovanje kod selekcije Crne Gore, koja je u prvom kolu slavila protiv Islanda rezultatom 84:62.

Odličnu partiju protiv Slovačke pružila je kapitenka naše selekcije Milica Deura. Deura je predvodila našu reprezentaciju sa 27 postignutih poena, a vjeruje da i u srijedu naš tim može do dobrog rezultata.

"Utakmica protiv Slovačke je protekla u skladu s našim očekivanjima. Spremili smo se za Slovakinje i na pravi način odgovorile zadacima u odbrani i napadu. U tom meču smo se istrošile, ali bitno je da smo startali kvalifikacije pobjedom. Sada nas očekuje utakmica protiv još kvalitetnijeg protivnika na gostujućem terenu. Znamo koliko je teško igrati u Crnoj Gori, ali idemo dati maksimum i pokušati ostvariti novi trijumf", kazala je Deura.

Selektor našeg nacionalnog tima Goran Lojo istaknuo je da naša reprezentacija nakon trijumfa protiv Slovačke u Podgoricu putuje rasterećena.

"Nakon pobjede protiv Slovačke rasterećeni putujemo u Podgoricu. Crna Gora je favorit, a mi ćemo dati sve od sebe da napravimo pozitivan rezultat. Mislim da s pravilnim pristupom ništa nije nemoguće. Crna Gora je favorit zbog domaćeg terena, imaju trenutno kvalitetniji roster, dovele su pojačanje na poziciji centra, američku košarkašicu koja je tek okončala sezonu u WNBA ligi. Nemamo pritiska nakon pobjede protiv Slovačke i idemo da ostvarimo što bolji rezultat", rekao je Lojo.

Irena Vrančić ističe kako u našoj svlačionici nakon pobjede protiv Slovačke vlada pozitivna atmosfera.

"One su favoriti jer su dugo vremena zajedno. Trenutno im ne igraju dvije najbolje košarkašice, ali je to i dalje ekipa koja je na okupu godinama. Mi se ne predajemo i idemo na pobjedu. Timski duh je taj koji pobjeđuje. Pobjeda protiv Slovačke nam je dala vjetar u leđa i nadam se da ih možemo pobijediti na tu neku energiju na njihovom parketu", rekla je Irena Vrančić.

Nikolina Babić igra već svoju drugu sezonu u podgoričkoj Budućnosti i najbolje poznaje našeg narednog protivnika.

"Mislim da će biti teška utakmica, ali mi ćemo ući maksimalno skoncentrisane i s velikom motivacijom u utkamicu. Ispoštovat ćemo dogovor iz svlačionice, ostavit ćemo srce na terenu i nadam se da će rezultat biti pozitivan", rekla je Babić.

Utakmica drugog kola kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2019. godine između Crne Gore i BiH na rasporedu je u srijedu, 15. novembra u 19.00 sati u Podgorici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije