KK Partizan: Dule, ponovo pobijedi

Radiosarajevo.ba
KK Partizan: Dule, ponovo pobijedi

Danima su navijači Partizana pozivali i prozivali upravu Košarkaškog kluba Partizan da se oglasi i pošalje poruku podrške najtrofejnijem treneru u historiji crno-bijelih Dušku Vujoševiću, koji je prije nekoliko dana privremeno napustio reprezentaciju BiH kako bi došao na liječenje u Beograd zbog problema sa dijabetesom.

I u utorak popodne konačno se oglasio KK Partizan porukom na web stranici.

"Najtrofejniji trener u istoriji KK Partizan Duško Vujošević trenutno bije najvažniju bitku do sada! Ovoga puta, Dule se ne bori za košarkaške pobjede, već za zdravlje i neometan život koji su ugroženi usljed problema prouzrokovanih dijabetesom. U toj bici, KK Partizan NIS mu stoji na raspolaganju i želi da iz nje izađe kao pobjednik, baš kao što je to činio nebrojeno puta kraj aut-linije košarkaškog terena. Dule, ponovo pobijedi", stoji u poruci beogradskog kluba.

Partizan je sa Vujoševićem ostvario velike uspjehe, nizao trofeje, bio neprikosnoven u domaćim i regionalnim okvirima, stvorio kult u evropskoj košarci, ali u septembru 2015. praktično je otjeran iz kluba, koji mu je ostao dužan više stotina hiljada eura, pa je Vujošević nedavno tužio crno-bijele.

"Moje srce jeste partizansko, i ostaće, ali u momentu ružnog rastanka, Partizan mi je ostao dužan velike pare", izjavio je tada Vujošević.

Bez obzira na to, navijači Partizana su očekivali da će klub reagovati ranije u ovoj situaciji i poželjeti Vujoševiću brz oporavak, što se, eto, i konačno dogodilo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije