Podgorica / KK Budućnost se oglasila nakon meča: Za nas ABA liga ne postoji

23. 04. 2019. u 09:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Košarkaški klub Budućnost iz Podgorice izdao je saopćenje za javnost u kojem su naveli da traže smjenu čelnih ljudi ABA lige i da je ovo regionalno takmičenje ne postoji za njih dok ne dođe do određenih promjena.

Budućnost je sinoć poražena od Crvene Zvezde u Beogradu,a meč je obilježio upad domaćih navijača na teren. 

Kada su košarkaši budućnosti krenuli ka svlačionici, jedan igrač je pogođen ciglom, a utakmica je ipak počela uz zakašnjenje od 50 minuta. Nakon svih dešavanja van parketa, bilo je jasno da igrači Budućnosti nisu bili spremni za ovaj meč i na kraju je Crvena zvezda upisala pobjedu i osvojila ABA ligu.

"U dogovoru s Čovićem direktor i sportski direktor ABA lige omogućili neregularnost u petoj utakmici finala i fizičke napade na igrače Budućnost Volija. Igrači i stručni štab Budućnost Volija su večeras doživjeli horor - linč i fizičko nasilje. Nakon napada kojeg su zabilježile kamere i prenijeli svi mediji uključujući i srbijanske, a koje su snimili i članovi naše delegacije, kada su igrači gađani upaljačima, drškama, stolicama i drugim predmetima i kada su napadnuti od strane velikog broja navijača na terenu, povukli su se u svlačionicu, spašavajući se od agresije, potpuno nezaštićeni od strane policije i pored obećanja koje je policija danas poslala Klubu u službenom priopćenju. Povrijeđeni su igrači Norris Cole, Suad Šehović, a Nemanja Gordić je pogođen stolicom. Svjesni da je atmosfera takva da nema uvjeta da se odigra utakmica, od čelnika ABA lige, za koje smo dobili informaciju da su ucijenjeni od strane Crvene zvezde, tražili smo da se isprazni dvorana ili da se utakmica odigra sutra. Na žalost, mada su Novosel i Čabarkapa vidjeli da su naši igrači u pravom smislu riječi jedva izvukli živu glavu i da bi došlo do ozbiljnih povreda košarkaša i stručnog štaba, s potencijalno smrtnim slučajem da su još par minuta ostali na terenu, inzistirali su na tome da se za pet minuta vrate na teren, s prijetnjom da će se utakmica registrirati sa službenim rezultatom od 20:0 u korist Crvene zvezde. Svjesni da u toj situaciji možemo biti samo poraženi, prihvatili smo da bi sačuvali igrače i stručni stožer. Ponosni smo na naš tim što su u takvoj situaciji ipak izašli na teren. O svim događajima ćemo detaljno i s dokazima informirati klubove vlasnike ABA lige, jer s ljudima koji su nas doveli u ovu neprihvatljivu i ponižavajuću situaciju, ABA liga od večeras ne postoji. Očekujemo njihovu smjenu", saopćili su iz kluba. 

Posljednji meč u Beogradu je bio samo nastavak tenzija koje su obilježile finalnu seriju ABA lige.  Gotovo identične scene viđene u prva dva meča u Pioniru i u dva meča koja su odigrana u Podgorici.

 

NEMA KOMENTARA