Kevin Durant otkrio u kojem bi klubu volio zaigrati u Europi

Radiosarajevo.ba
Kevin Durant otkrio u kojem bi klubu volio zaigrati u Europi

Jedan od najboljih košarkaša današnjice Kevin Durant u emisiji kod kolege Sergea Ibake izjavio je da bi želio igrati nekada "preko Bare". 

Saigrač našeg Džanana Muse u Brooklyn Netsima rekao je kako bi jednog dana rado zaigrao za neki klub u Euroligi pa dodao kako ne bi imao ništa protiv da to bude u Barceloni. 

„Pri kraju karijere bi želio zaigrati u Barceloni. Euroliga je druga najbolja liga svijeta, zabavna je i mislim da bi to bilo sjajno iskustvo. No, ne znam hoće li se ikad dogoditi,“ rekao je Durant.

Barcelona je prije nekoliko godina golicala maštu navijača mogućim dolaskom Kobea Bryanta, ali legenda američke košarke nikad nije bila ni blizu katalonskoj metropoli.

Španci su, ipak, ove godine uspjeli dovesti jedno poznato NBA ime – Nikolu Mirotića, koji je trenutno najplaćeniji igrač Eurolige. 

Španjolski krilni centar rođen u Crnoj Gori će zaraditi vrtoglavih 70 miliona eura, što je najveći ugovor u historiji europske košarke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije