Kawhi Leonard objasnio zašto je potpisao za Clipperse

Radiosarajevo.ba
Kawhi Leonard objasnio zašto je potpisao za Clipperse
Foto: Twitter / Paul George i Kawhi Leonard predstavljeni u Clippersima

Skoro tri sedmice nakon što je objavljeno da Kawhi Leonard i Paul George dolaze u LA Clipperse, klub je konačno predstavio svoja dva velika pojačanja.

Kawhi Leonard je osvojio naslov prvaka s Toronto Raptorsima, a kad mu je istekao ugovor, najvažnije mu je bilo vratiti se kući u Južnu Kaliforniju kako bi više vremena mogao provoditi sa porodicom. Slično je lani želio George, ali ipak je potpisao novi ugovor s Oklahoma Cityjem. Kad se otvorila prilika da se ujedini s Kawhijem, i on je zatražio trejd.

Paul George i Kawhi Leonard predstavljeni u Clippersima - undefined

Foto: Twitter: Paul George i Kawhi Leonard predstavljeni u Clippersima

Američki mediji i košarkaški fanovi diljem svijeta okarakterizirali su cijelu situaciju kao jasan dokaz da u NBA ligi najveća moć pripada igračima, a nitko dosad nije osmislio i ostvario takav pakleni plan poput aktualnog MVP-a finala.

Međutim, Leonard je objasnio kako je sve zapravo teklo.

"Zbog svega toga trebao bih dobiti mjesto u upravi, zar ne? Kažu da sam ja arhitekt cijelog posla, ali reći ću vam ovo: igrači razgovaraju, a kad sam ja razgovarao s Clippersima, imali su popis od nekoliko igrača za koje su mislili da ih mogu spojiti sa mnom. Georgeovo ime je bilo na popisu, a ja sam rekao da bih volio igrati s njim. Ostvarili su to dva ili tri dana kasnije. Bio sam blizu potpisa za druge ekipe, ali kad se otvorila ova prilika, zgrabio sam je."

Kaže da mu nije bila namjera nikoga zavlačiti, ni Lakerse ni Raptorse, jer ne želi lošu karmu koja bi mu se mogla osvetiti. Posebno se o Torontu izražavao s ogromnim poštovanjem.

"Ako me nisu željeli čekati, nisu morali. Bio sam blizu potpisa za Lakerse, ali završio sam na drugoj strani. Svi znaju da sam još lani htio doći u LA. Glavni razlog nije lov na naslov prvaka, nego budućnost mene i moje obitelji. Zato sam donio ovu odluku. Ništa protiv Toronta, samo sam želio igrati kod kuće, kao što sam želio i prije trejda u Kanadu. Kad sam završio u Torontu, cilj mi je bio ispisati povijest i donijeti im naslov prvaka. Mislim da sam odradio svoj posao i da bi mi trebalo biti omogućeno da idem kamo želim nakon što sam im donio ono što su željeli."

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije