Kao iz filmova: Pogledajte koš Leonarda za pobjedu Toronta i plasman u finale

Radiosarajevo.ba
Kao iz filmova: Pogledajte koš Leonarda za pobjedu Toronta i plasman u finale
Foto: EPA-EFE / Kawhi Leonard

Košarkaši Toronto Raptorsa slavili su sinoć u sedmoj utakmici protiv Philadelphia 76ersa i izborili mjesto u finalu Istočne konferencije protiv Milwaukee Bucksa.

Pobjedu domaćim donio je Kawhi Leonard poenima u posljednim trenucima meča. Nakon što je Butler izjednačio na 90:90, Leonard je "uzeo" posljednji šut i pogodio koš 76ersa. Lopta je čak tri puta dotakla obruč prije nego što je ušla u koš.

Domaće je do trijumfa vodio Leonard sa 41 poenom, osam skokova i tri asistencije dok je Ibaka dodao 17 uz također osam skokova i tri asistencije. Siakam je susret završio sa po 11 poena i skokova, te dvije asistencije dok je još dvocifren bio Lowry sa deset poena i po šest skokova i asistencija.

Kod 76ersa najbolji je bio Embiid sa 21 poenom, 11 skokova i četiri asistencije dok je Redick dodao 17 poena uz četiri skoka i tri asistencije. Butler je susret završio sa 16 poena i četiri skoka dok je Harris dodao 15 poena uz deset skokova i tri asistencije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije