Jusuf Nurkić govorio o protivnicima s Balkana u NBA ligi

Radiosarajevo.ba
Jusuf Nurkić govorio o protivnicima s Balkana u NBA ligi
Jusuf Nurkić igra jako dobro ove sezone, a naš trenutno najbolji košarkaš ove sezone u prosjeku postiže 14,5 poena po utakmici, uz 7,4 skokova za prosječno 27,2 minute provedene na parketu.

Nurkić je prošle sezone tradeovan iz Denver Nuggetsa u redove Portland Trail Blazersa, a naš košarkaš ističe kako je fantastičan osjećaj igrati u konkurentnoj ekipi i pred punom dvoranom.

"Osjećaj je super kad znaš da imaš ekipu koja može pobijediti bilo koga i navijače za koje znaš da će svaki put napuniti dvoranu nevezano s kim igrati. Tako da je super igrati pred odličnom publikom i s odličnom ekipom", rekao je Nurkić za Sport Klub i dodao:

"Mi želimo u play off definitivno, a ja vjerujem da u doigravanju možemo naprviti velike stvari. Moramo samo ostati zdravi", istaknuo je Nurkić.

Na pitanje ko mu je najteži protivnik od igrača koji dolaze s Balkana Nurkić je odgovorio:

"Nema puno igrača iz bivše Jugoslavije. To je naš Balkan sada. Neko poseban i specijalan, koga bih izdvojio nema. Imate mnogo igrača koji igraju na vrhunskom nivou, ali ne bih nikoga posbeno izdvojio", rekao je Nurkić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije