Jokićeva poruka kao odgovor tabloidima koji huškaju protiv Jusufa Nurkića

Radiosarajevo.ba
Jokićeva poruka kao odgovor tabloidima koji huškaju protiv Jusufa Nurkića
Printscreen / Jusuf Nurkić i Nikola Jokić

Nakon što je bh. košarkaški reprezentativac Jusuf Nurkić iz redova Portlanda, ponovo oduševio svojim postupkom sve fanove i javnost u Bosni i Hercegovini, kada se na utakmici u dvorani Moda Center pojavio se sa majicom na kojoj su bila ispisana imena devet heroja iz posljednjeg rata u BiH (Izet Nanić, Safet Hadžić, Mehidin Hodžić, Midhad Hujdur, Hajrudin Mešić, Safet Zajko, Enver Šehović, Nesib Malkić i Adil Bešić), srbijanski tabloidi su osuli paljbu po našem košarkašu.

Uglavnom, ni sam papir ne može podnijeti salvu uvreda na našeg košarkaša, gdje su ga, između ostalog, prozivali da je “balija Nurkić došao u majici da veliča zločince i ubice Srba te da provocira Nikolu Jokića”, kao i naslovi tipa da “Nurkić – baš mrzi Srbe”.

Jusuf Nurkić i majica sa imenima  devet heroja iz posljednjeg rata u BiH - undefined

Twitter: Jusuf Nurkić i majica sa imenima  devet heroja iz posljednjeg rata u BiH

Ipak, najbolji odgovor srbijanskim tabloidima, koji ponovo huškaju s one strane Drine, stigao je od samog Nikole Jokića, koji je na kraju konferencije za medije govorio upravo o našem Nurkiću.

“Drago mi je zbog Nurke (Nurkić, op.a.) da se vratio i da je zdrav. Znam da je imao tešku povredu, mi smo sada rivali, a bili smo saigrači. Ali za mene je divno da vidim da može da hoda za tako kratko vrijeme”, rekao je Jokić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije