Hrvatska policija: Napadnuti navijači Partizana su državljani BiH

Radiosarajevo.ba
Hrvatska policija: Napadnuti navijači Partizana su državljani BiH
Hrvatska policija saopćila je da je privela jednu osobu koja je učestvovala u napadu huligana na navijače košarkaškog kluba Partizan, poslije utakmice s Cedevitom u Zagrebu.

U kafiću kod Doma sportova, gdje je sinoć odigrana utakmica, više nepoznatih osoba fizički je napalo pet državljana Bosne i Hercegovine, starosti od 30 do 39 godina, a zatim i 25-godišnjeg zaposlenog koji je pokušao spriječiti sukob, precizirala je policija.

U saopćenju je navedeno da je jedna osoba privedena na ispitivanje, dok je 37-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine ljekarska pomoć pružena u zagrebačkoj bolnici "Sestre milosrdnice", gdje su ustanovljene lakše povrede.

Prema pisanju hrvatskih medija, desetak huligana s kapuljačama na glavama i maramama preko lica upalo je sinoć, 45 minuta poslije utakmice, u kafić kod Doma sportova i napalo simpatizere beogradskog kluba.

Sve je trajalo 15-tak sekundi, a letjele su flaše, stolice i drugi predmeti.

U dvorani je bilo četrdesetak navijača Partizana i tokom utakmice nije bilo incidenata, a
Partizan je izgubio od Cedevite sa 67:79.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije