Harden pomeo Wizzardse: Musa debitirao u dresu Brooklyna

Radiosarajevo.ba
Harden pomeo Wizzardse: Musa debitirao u dresu Brooklyna
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / James Harden

Na sinoćnjem programu NBA lige odigrano je devet utakmica, a od najzanimljivijih duela izdvojili smo onaj u Washingtonu u kojem su Rocketsi i Wizzardsi odigrali All star kalibra, barem što se rezultata tiče.

Rocketsi su na kraju slavili sa 159:158, uz čak 59 poena Jamesa Hardena. Brada je imao šut 18/32 uz 6/14 za tri poena.

Russell Westbrook ubacio je 17 poena uz 10 skokova i 12 asistencija čime je zabilježio novi triple-double.

Bradley Beal zabilježio je 46 poena za Wizzardse dok je Rui Hachimura ubacio 23.

Warriorsi su ponovo poraženi na svom terenu a ovaj put su ih savladali Sunsi. Valja napomenuti da se u ovoj utakmici povrijedio i Steph Curry koji je slomio ruku prilikom pada.

Devin Booker ubacio je 31 poen uz šut iz igre 10/21, dok je Aaron Baynes ubacio 24.

Portland je savladao Oklahomu rezultatom 102:99. Ekipa napeg Jusufa Nurkića tako je zabilježila treću pobjedu ove sezone.

TrailBlazerse je predvodio Damian Lillard koji je postigao 23 poena uz 13 asistecija i dvije ukradene lopte, dok je McCollum postigao 22 poena.

Indiana Pacersi upisali su i prvu pobjedu ove sezone pobijedivši Brooklyn Netse 118:108.

Domantas Sabonis ubacio je 29 poena uz osam skokova i četiri asistencije, dok je Jeremy Lamb ubacio 25 poena.

Na strani Netsa, Irving je ubacio 28 poena, dok je Dinwiddie postigao 20. Za Brooklyn je debi u ovoj sezoni upisao i Džanan Musa koji nije zabilježio poen.

Boston je uhvatio pravi ritam ove sezone, a sinoć su nanijeli poraz Milwaukee Bucksima 116:105. Kemba Walker postigao je 32 poena, dok je Tatum pridodao 25 poena uz dvije assitencije. Khris Middleton ubacio je 26 poena, dok je Giannis ubacio 22 poena.

Philadelphia 76sersi ostaju jedina neporažena ekipa u NBA, a sinoć su savladali Minnesotu rezultatom 117:95. Meč je obilježio incident između Joela Embiida i Karla Townsa nakon čega je igrač Philadelphie izbačen iz igre.

Embiid je postigao 19 poena, dok je Ben Simmons ubacio 16.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije