Goran Dragić: Ovo je za moju zemlju, koja mi je dala sve

Radiosarajevo.ba
Goran Dragić: Ovo je za moju zemlju, koja mi je dala sve
Košarkaška reprezentacija Slovenije sinoć je u finalu Eurobasketa u Istanbulu slavila protiv reprezentacije Srbije rezultatom 93:85.

Nakon utakmice za najkorisnijeg košarkaša na prvenstvu proglašen je Goran Dragić, a najbolji igrač Slovenije nije krio svoje oduševljenje nakon osvajanja zlata.

"Ovo je za moju zemlju, zemlju koja mi je dala sve, gdje sam se rodio i gdje sam odrastao. Zadovoljstvo mi je što sam barem nešto dao slovenačkom narodu. Zahvaljujem im od srca. Oduvijek sam sanjao da budemo na podijumu, a ovo je bila moja posljednja šansa pošto se vjerovatno povlačim iz reprezentacije", rekao je Dragić, a osvrnuo se i na igre svog nasljednika Luke Dončića:

"On će u narednih nekoliko godina biti najbolji evropski igrač, a i u NBA ligi će vjerovatno biti najbolji. Zapamtite moje riječi - on će biti jedan od najboljih na svijetu. Rođeni je pobjednik", rekao je Dragić za Dončića.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije