Golden State izjednačio u finalnoj seriji protiv Toronta

Radiosarajevo.ba
Golden State izjednačio u finalnoj seriji protiv Toronta
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Golden State poravnao seriju

Aktuelni NBA šampioni Golden State Warriorsi uspjeli su da se vrate u finalnoj seriji i u Air Canada centru slave sa 109:104.

Nakon prve utakmice, u kojoj su izgubili utakmicu živaca, ratnici iz Oaklanda uspjeli su da probiju tešku defanzivnu liniju Toronta, a utakmica je prelomljena u trećoj četvrtini.

Utakmicu je bolje otvorio tim iz Kanade, izgradivši prednost od pet poena na kraju prvog poluvremena, a rezultat je glasio 59:54.

U trećoj četvrtini Toronto je načinio mnogo grešaka koje su u svojim prepoznatljivim brzim kontrama iskoristili Warriorsi, a Klay Thompson je vezao tri uzastopne trice.

Warriorsi su za svega nekoliko minuta uspjeli da vežu seriju poena i odlijepe se na plus 13 poena, ali je Toronto ubrzao stizao tu prednost ali ipak nisu uspjeli da odbrane domaći teren.

U redovima domaćina najefikasniji je bio Kawhi Leonard sa 34 poena i 14 skokova, dok je Fred Van Vleet sa klupe ubacio 17 poena. Kyle Lowry imao je svega 13 poena i dvije asistencije.

Wariorse su u sinoćnjoj pobjedi vodili Splash brothersi, Stephen Curry i Klay Thompson koji su postigli 23, odnosno 25 poena, dok je Draymond Green ubacio 17 poena uz 10 skokova.

Serija se sada seli u Oakland, a treća utakmica igra se u noći sa utorka na srijedu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije