Fenomenalni The Bosnian Beast razmontirao zahuktalog Hardena i društvo

Radiosarajevo.ba
Fenomenalni The Bosnian Beast razmontirao zahuktalog Hardena i društvo
Foto: EPA-EFE / Jusuf Nurkić

Košarkaši Portlanda prije meča bili su osuđeni na poraz protiv zahuktalog Houstona (šest pobjeda zaredom, op. a.), a onda se ukazao Jusuf Nurkić.  Na kraju je bilo 110:101 za Blazerse.

The Bosnian Beast je odigrao još jednu vrhunsku utakmicu - za nešto više od 31 minute u igri div iz Živinica ostvario je impresivni double-double od 25 poena, 15 skokova i tri asistencije.

Nurkić se oglasio nakon meča na klupskoj Twitter stranici Portlanda.

"Izgubili smo jučer i imali smo veliki motiv da na domaćem terenu pobijedimo. Srećom, u tome smo i uspjeli. Dobro se osjećam. Inače se previše ne brinem o statistici, već samo o pobjedama. Trener je vjerovao u mene i ja sam mu se odužio. Na kraju je pobjeda - pobjeda. Ne znam da li igram najbolju košarku u karijeru!? Znam da se osjećam najbolje do sada u karijeri i odlično mi je u Portlandu. Volim sve u njemu", rekao je Nurkić.

Nurkić je dominirao pod obručima i razmontirao Houston, uz podršku CJ McColluma (24 poena) i Damian Lillarda (17 poena, 12 skokova). Kod Houstona je očekivano blistao MVP kandidat James Harden (38 poena, 7 asistencija).

Portland je trenutno sedmi na Zapadu sa omjerom 23-17, Houston je peti sa 22-16. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije