Fenomenalni LeBron James vodio Cavse do pobjede nad Indianom i polufinala Istoka

Radiosarajevo.ba
Fenomenalni LeBron James vodio Cavse do pobjede nad Indianom i polufinala Istoka
U sedmoj utakmici prvog kruga doigravanja Cleveland Cavaliersi su pobijedili Indianu Pacerse sa 105:101 i plasirali se u polufinale Istočne konferencije.

Cleveland je bio bolja ekipa tokom cijele utakmice, a na kraju su i obezbijedili trijumf rezultatom 105:101 i plasman u polufinale Istoka gdje ih čeka duel sa Toronto Raptorsima. Ta serija počinje u utorak.

Cavse je do pobjede vodio briljantni LeBron James sa 45 poena, devet skokova, sedam asistencija i četiri ukradene lopte dok je Tristan Thompson dodao 15 poena uz deset skokova. Kevin Love je susret završio sa 14 poena, šest skokova i dvije asistencije dok su JR Smith i George Hill dodali po 11 poena.

U dresu Pacersa Oladipo je ubacio 30 poena uz 12 skokova, šest asistencija i tri skoka dok je Darren Collison dodao 23 poena. Thaddeus Young je susret završio sa 14 poena, deset skokova i četiri asistencije, a još je dvocifren bio Domantas Sabonis sa deset poena i pet skokova.

Cleveland-Indiana 105:101 (31:19, 23:24, 22:31, 29:27).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije