Fare Network se oglasio nakon kažnjavanja NK Široki Brijeg

Fena
Fare Network se oglasio nakon kažnjavanja NK Široki Brijeg
Printscreen / Skandalozni transparent na Pecari

Međunarodna mreža za antidiskriminaciju i inkluziju u nogometu Fare Network iz Londona (institucionalni partner FIFA-e i UEFA-e) pozdravila je odluku Nogometnog saveza BiH o kažnjavanju Nogometnog kluba Široki Brijeg.

"Prekidanje meča, formalne sankcije i svaki vid javne osude propagiranju fašizma i ratnih zločinaca na stadionima, možda neće donijeti dovoljno ozbiljnu materijalnu opomenu klubovima koji snose odgovornost, ali su jako važne da se što glasnije izgovori da nogomet nije mjesto propagiranja takvih normi i da se usmjeri odgovornost", izjavio je izvršni direktor Fare Networka Piara Powar.

Nogometni savez BiH kaznio je NK Široki Brijeg zatvaranjem sjeverne tribine stadiona Pecara na tri utakmice i novčanom kaznom od 3.000 maraka zbog isticanja slike Slobodana Praljka na tribini s domaćim navijačima u prvenstvenoj utakmici NK Široki Brijeg – FK Zvijezda 09.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije