Ekskluzivno: Džanan Musa blizu da zaigra za Zmajeve u borbi za Eurobasket

0
A. S.
Ekskluzivno: Džanan Musa blizu da zaigra za Zmajeve u borbi za Eurobasket
Foto: Sulejman Omerbašić / Džanan Musa

Džanan Musa bi mogao dobiti dozvolu Brooklyn Netsa i zaigrati za košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u novembarskim kvalifikacijama za Eurobasket, ekskluzivno saznaje Radiosarajevo.ba.

Prve reakcije su pozitivne, kontakt na relaciji Musa - klub je već ostvaren i još se samo iz Amerike čeka "bijeli dim", saznaje naš portal.

"Džanan je spreman, gotovo je izvjesno da će se to dogoditi. U klubu su obaviješteni na vrijeme, tako da za ovih mjesec dana ima se dovoljna vremena da se dobije dozvola", priča nam izvor blizak porodici Musa.

Džanan je u Sarajevu više od mjesec, svakodnevno ima po dva, tri treninga. I to veoma naporna. Redovno idu izvještaji za SAD o njegovoj sportskoj spremi.

"Sve ide kako treba. Vjeruje se da neće biti ni visoko osiguranje kada je riječ o NBA zvijezdama. I čelnicima Brooklyna je sigurno stalo da Džanan u pauzi NBA lige odigra što više jakih utakmica i potpuno spreman dođe na pripreme u Ameriku", dodao je izvor.

Košarkaške Zmajeve krajem novembra očekuje nastavak kvalifikacija za Eurobasket.

Utakmice trećeg i četvrtog kola koje su na programu 27. i 29. novembra protiv Bugarske i Latvije, izabranici Vedrana Bosnića igrat će u Sarajevu.

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine dobio je povjerenje FIBA-e da u Sarajevu organizuje “balon” za ovaj prozor kvalifikacija.

Sarajevo - undefined

Navijače svakako će obradovati i informacija da postoji velika mogućnost da boje naše selekcije u narednom kvalifikacionom prozoru brani i Jusuf Nurkić.

Isti izvor, koji je razgovarao i sa Nurkićem, dodao je da je sa zvijezdom Portlanda gotovo ista situacija, te da je i on izrazio volju da igra u oba meča za BiH u novembarskom ciklusu kvalifikacija. 

Ovo bi bilo sjajno, jer je već završena papirologija da sjajni Amerikanac John Roberson (nova zvijezda španskog Estudiantesa, op. a.) nosi dres Zmajeva već od meča sa Bugarskom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije