Džanan Musa oborio još jedan rekord: Uživajte u njegovim majstorijama

Radiosarajevo.ba
Džanan Musa oborio još jedan rekord: Uživajte u njegovim majstorijama
Arhiv / Ilustracija

Džanan Musa je dobio najveću minutažu otkako je u Brooklynu. Naš as iz Bihaća, kojem je ovo druga sezona u Netsima, u susretu protiv Chicaga koji je Brooklyn dobio u gostima 117:111, igrao je skoro pola sata, i za to vrijeme zabilježio pet poena, sedam skokova, pet asistencija i dvije ukradene lopte.

Šut Musu nije služio u ovom meču (2-9), ali nadomjestio je to dobrom igrom u defanzivi.

S ovom pobjedom Brooklyn Netsi su prekinuli seriju od tri poraza zaredom, a taj uspjeh je mnogo veći ako se zna da je ostvaren bez prve zvijezde, Kyriea Irvinga.

Odličnu partiju kod Netsa su pružili još Spencer Dinwiddie (24 poena) i Joe Harris (22), u redovima Bullsa daleko najefikasniji je bio Zach LaVine (36).

Musine najbolje poteze protiv Chicaga možete pogledati OVDJE.

Sjajan susret odigrali su New York i Charlotte, dok su Clippersi su s nevjerovatnih 150:101 razbili Hawkse. Paul George je pritom oborio rekord franšize iz Los Angelesa, sa 37 sinoćnjih poena postao je prvi igrač koji je u prva dva nastupa za Clipperse zabilježio 70 poena.

Sjajan način da se čovjek predstavi u novoj sredini.

Njegove majstorije možete pogledati na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije